Nalazite se ovdje>>O školi>>Biblioteka

BIBLIOTEKA

                                         Biblioteka  OŠ „Hilmi ef. Šarić“
Biblioteka OŠ „Hilmi ef. Šarić“ pored bibliotečke djelatnosti prati odgojno – obrazovni proces, podstiče čitanje, nudi knjige i druge izvore informacija koji omogućuju svim članovima školske zajednice da efikasno i samostalno koriste informacije.
Biblioteka je zatvorenog tipa i namijenjena je učenicima, nastavnicima i ostalim zaposlenim u školi. Članstvo je besplatno i učenici mogu dobiti dvije knjige na posudbu odjednom, a referensnu literaturu mogu koristiti u biblioteci. Učenici ne posuđuju samo lektiru obaveznu po NPP  i  udžbenike već  i ostala djela zabavnog tipa.
Prostor biblioteke je mali 58 m2 , ali je fond zadovoljavajući. Fond biblioteke podijeljen je na učenički i nastavnički. Biblioteka broji oko 12.000 bibliotečkih jedinica. Najvećim djelom to su knjige iz književnosti i društvenih nauka.  
Biblioteka stoji na raspolaganju svim korisnicima  pod uslovima predviđenim Pravilnikom o radu biblioteke. Korisnici usluga dužni su da se pridržavaju uslova i pravila utvrđenih Pravilnikom.
                                                        Radno vrijeme  biblioteke :
                                                            Ponedjeljak  –  Petak
                                                                     7:50 – 15:30