<<
1
2
3
4
5
>>

 

Uputstvo za RODITELJE (registracija i prijava za eDnevnik)

Uputstvo

 

OPEN FUN FOOTBALL SCHOOL/OTVORENA ZABAVNA ŠKOLA FUDBALA
(06.12.2018.godine)

Danas je u našoj školi realizovan sportski i zabavni dan Otvorene Zabavne Škole Fudbala. U ovim aktivnostima učestvovali su učenici III razreda, njih 36, sa učiteljicama Sanelom Dželko i Zumretom Hurić. Za organizaciju, dobro druženje, zabavu i sport pobrinuli su se treneri Ferid Ramić, Muhamed Fisović i Alisa Šehić-Fejzić.
Podršku u organizaciji pružili su lideri projekta, Općina Hadžići i direktorica škole Zineta Bajrić.

Slike

 

 

Posjeta Kasarni „Zaim Imamović“ u Pazariću
U srijedu, 28.11.2018. godine učenici IV-ih razreda su sa svojim učiteljicama Zejnom i Almom posjetili Kasarnu „Zaim Imamović“ u Pazariću. Razlog posjete  je bio poziv upućen našoj školi povodom manifestacije „Dani otvorenih vrata“ a u povodu obilježavanja 1. decembra Dana oružanih snaga Bosne i Hercegovine. Učenici su uživali i naučili mnogo o našim oružanim snagama. Pripremljene su bile izložbe uniformi za sve rodove vojske i za sve prilike, različite vrste naoružanja, stare i nove komunikacijske tehnologije i na samom kraju pokazna vježba „Borbeni dril“.
Ovog hladnog i snježnog novembarskog dana počašćeni smo toplim čajem i kolačima u vojnoj kantini ali i toplim dočekom i vodičem koji je strpljivo odgovarao na sva učenička pitanja.

Slika1

Slika2

Slika3

Slika4

 

Dan državnosti Bosne i Hercegovine

U petak, 23.11.2018. godine održana je školska priredba povodom Dana državnosti Bosne i Hercegovine. Bogat kulturno-zabavni program sa naglaskom na hiljadugodišnju historiju i opstojnost, naše domovine, Bosne i Hercegovine te zadovoljna lica prisutnih su najbolji pokazatelj da je svečana priredba bila uspješna.

Slike

 

JABUKE I MED

Svjetski dan jabuka „Jedna jabuka na dan – doktor iz kuće van“

Tradicija održavanja Dana jabuka 20. oktobra započeta je 1990. u Londonu s ciljem promovisanja njenih zdravstvenih kvaliteta. Predstavljena je kao simbol fizičke, kulturne i genetske raznolikosti koju je neophodno očuvati.
S vremenom se tradicija obilježavanja Dana jabuka proširila i diljem svijeta i prihvatile su je brojne škole, restorani, organizacije i drugi promovišući na taj način važnost jabuke u zdravlju i prehrani ljudi.

Slika1

Slika2

Slika3

Slika4

 

Finale atletskog kupa za osnovne škole Kantona Sarajevo

17.10.2018. godine u Sportsko rekrecionom centru „Safet Zajko“ održano je finale atletskog kupa za osnovne škole u Kantonu Sarajevo. Atletičari naše škole pod „dirigentskom palicom“ nastavnika Ferida Ramića postigli su sjajne rezultate i na kraju osvojili 1. mjesto u ukupnom plasmanu.

Rezultati

Slika1

Slika2

 

DRUŽENJE SA POLICIJOM (09.10.2018.godine)

Družili smo se i sa policijom u okviru obilježavanja Dječije nedjelje. U posjetu učenicima II razreda došao je RPZ policajac (Rad policije u zajednici) ili kako ga učenici zovu školski policajac, gospodin Azemin Sadiković.
Ovo je samo jedan od susreta i druženja koje naš školski policajac ima sa učenicima škole.
Ovom prilikom sa učenicima je razgovarao o saobraćaju, ponašanju učesnika u saobraćaju, saobraćajnoj kulturi i zanimanju policajca uopšte. Učenici su imali mnoštvo pitanja, pa smo već dogovarali neki sljedeći susret kada će moći da im odgovori na sva pitanja koja njih zanimaju.  
Učenici su zajedno sa svojim učiteljicama Sabinom i Nizamom pripremili i mali poklon – crtež sa potpisima svih učenika – kako bi se policiji na ovaj način zahvalili za današnju posjetu, ali i zato što su jedni od onih koji doprinose i pomažu u ostvarivanju njihovih prava (pravo na sigurnost, zaštitu i pomoć).
Zahvaljujemo se gospodinu Azeminu, ali i cijeloj PU Hadžići na veoma uspješnoj saradnji koju kontinuirano ima sa školom.

Slika1

Slika2

Slika3

Slika4

 

U POSJETI AMBULANTI (04.10.2018.godine)

U okviru obilježavanja Dječije nedjelje učenici naše škole posjetili su i Ambulantu Tarčin. Učenici V razreda su zajedno sa svojim učiteljima Azeminom i Kemalom razgovarali sa zdravstvenim radnicima uposlenim u ovoj ustanovi.
Ovom posjetom učenici su željeli da pokažu poštovanje prema svim onima koji brinu o našem zdravlju, te da i društvenoj zajednici ukažu na važnost ovog jako humanog poziva.
U razgovoru sa uposlenicima saznali su više o zdravim načinima života, prevenciji bolesti, te proširili svoja znanja o zanimanjima ljekara, stomatologa, med.sestara i drugih.

Kao zahvalnicu za današnje gostoprimstvo, ali i zato što doprinose i pomažu u ostvarivanju njihovih prava (pravo na zdravstvenu zaštitu), učenici su zdravstvenim radnicima poklonili crtež kojie su pripremili za njih.

Slike

 

U POSJETI VATROGASCIMA (03.10.2018.godine)

Jedna od aktivnosti koja je realizovana u okviru obilježavanja Dječije nedjelje jeste i posjeta učenika III razreda, sa njihovim učiteljicama Sanelom i Zumretom, Vatrogasnom društvu Tarčin.
Prilikom posjete učenici su obišli prostorije društva, imali priliku vidjeti opremu koju koriste vatrogasce, kao i vozilo koje koriste kada imaju intervencije. Pažljivo su slušali predavanje i uživali su u razgovoru sa hrabrim vatrogascima Sifetom i Harisom. Ovo je bila prilika da učenici prošire svoja znanja o zanimanju vatrogasca.
Kako bi se zahvalili za današnji prijem, ali i zato što doprinose i pomažu u ostvarivanju njihovih prava (bezbjednost, sigurnost,...), učenici su vatrogascima poklonili crteže koje su pripremili za njih.

Slike

 

Jesenji kros

28.09.2018. godine održan je „Jesenji kros“ za učenike osnovnih škola Kantona Sarajevo.
Nastavnik Ferid je već tradicionalno pripremio šampionsku ekipu. Osnovne škole sa općine Hadžići su ubjedljivo osvojile četiri prva mjesta.

Rezultati

Slika1

Slika2

 

Plan pismenih provjera I polugodište školskoj 2018/2019

Pismene provjere predmetna

Pismene provjere razredna

 

SPISAK UDŽBENIKA ZA ŠKOLSKU 2018/2019 GODINU
MOŽETE PREUZETI:

Udzbenici