Biblioteka

Biblioteka OŠ „Hilmi ef. Šarić“ pored bibliotečke djelatnosti prati odgojno – obrazovni proces, podstiče čitanje, nudi knjige i druge izvore informacija koji omogućuju svim članovima školske zajednice da efikasno i samostalno koriste informacije.

Biblioteka je zatvorenog tipa i namijenjena je učenicima, nastavnicima i ostalim zaposlenim u školi. Članstvo je besplatno i učenici mogu dobiti dvije knjige na posudbu odjednom, a referensnu literaturu mogu koristiti u biblioteci. Učenici ne posuđuju samo lektiru obaveznu po NPP  i  udžbenike već  i ostala djela zabavnog tipa.

Prostor biblioteke je mali 58 m2 , ali je fond zadovoljavajući. Fond biblioteke podijeljen je na učenički i nastavnički. Biblioteka broji oko 12.000 bibliotečkih jedinica. Najvećim djelom to su knjige iz književnosti i društvenih nauka.

Biblioteka stoji na raspolaganju svim korisnicima  pod uslovima predviđenim Pravilnikom o radu biblioteke. Korisnici usluga dužni su da se pridržavaju uslova i pravila utvrđenih Pravilnikom.

Radno vrijeme  biblioteke :
Ponedjeljak  –  Petak
7:50 – 15:30