POSJETA OPĆINI HADŽIĆI, MERHAMETU I K-HUB-u

Učenici devetih razreda naše škole u sklopu projekata “Političar na jedan dan (upoznajemo ustavno i zakonodavno uređenje naše domovine) ” i “Mi smo humani” u pratnji pomoćnika direktora Nermina Subašića i voditelja projekata nastavnice Halime Ramić danas su bili u posjeti Općini Hadžići gdje su nas srdačno primili i ugostili. Omogućili su učenicima da iznesu svoja razmišljanja, ideje koje su učenici izložili i željeli bi da u nekom budućem vremenu zažive.
Neke od zanimljivih ideja koje su učenici iznijeli su:
1. Dan razmjene viještina,
2. Zelene oaze,
3. Čuvajmo okoliš,
4. Uvođenje novih praktičnih predmeta u školski sistem,
5. Inicijativa za uvođenje školskog prijevoza,
6. Nove staze učenja: Integracija praktičnih vještina i dinamičnog školovanja.

POSJETA HUMANUTARNOJ ORGANIZACIJI MERHAMET

Sekretar Elvedin Memić je upoznao učenike s aktivnostima Merhameta u Hadžićima.
Tom prilikom sekretaru su uručene potvrde o uplatni novčanih sredstava za pomoć djeci Gaze u iznosu 3.145,90 KM koje su prikupili učenici i zaposlenici naše škole.
Dogovorena je daljnja saradnja naše škole s Merhametom.

K-HUB
U skladu sa nadolazećim 3. decembrom kada se obilježava Međunarodni dan osoba sa invaliditetom održana je radionica na temu “Budi mi prijatelj” kojoj su prisustvovali naši učenici, a radionicu je vodila Aida Pehlivan.
Nakon toga, učenici su se pridružili maloj zabavi koja je organizovana povodom ovog značajnog datuma.

Ovom prilikom želimo da se zahvalimo Općini Hadžići, Merhametu i K – HUB -u na gostoprimstvu i prilici koju su nam pružili kako bi učenici izrazili svoje ideje i aktivizam u zajednici.