Rođendanski maraton škole

ROĐENDANSKI MARATON DAN ŠKOLE – 29.05.2020. godine

Dragi učenici, poštovani roditelji, uvažene kolege i prijatelji naše škole!

U proteklih nekoliko dana imali ste priliku pogledati bogatu prezentaciju programa koji su naši učenici sa svojim nastavnicima i roditeljima poklonili školi za rođendan, pod nazivom “Rođendanski maraton”. Ovom prilikom im čestitam, jer su time pokazali da mogu odgovoriti zadacima koje svaka situacija postavi pred njih. Posebno želim istaći veoma uspješnu reakciju na samom početku realizacije online nastave i aktivnostima koje su se realizovale sa ciljem da sva djeca budu online i da se obezbjede potrebni uslovi za funkcionisanje nastavnog procesa. Škola kroz svoju odgojno-obrazovnu misiju upravo je i postavila sebi za glavni cilj – odgoj i obrazovanje učenika za vrijeme u kome će oni živjeti i djelovati. Sigurna sam da su ovaj put pokazali da oni to mogu. Naravno, za sve to trebalo je mnogo truda, rada i znanja, i ja im na tome čestitam.

Rođendan naše škole za sve nas je poseban dan. Kroz ovaj bogati program pokazali smo koliko volimo našu školu i koliko joj dugujemo za sve ono što nam je pružila. Najveća nada svake zemlje leži u kvalitetnom školovanju, a gledajući ove učenike i njihov rad, možemo vjerovati u bolju budućnost. Sretan Dan škole!

Zineta Bajrić, direktorica škole

Na našoj Facebook stranice škole možete pogledati aktivnosti koje su učenici pripremili za Dan škole kroz fotografije kao i audio i video zapise.